Ресурси за родители на ЛГБТИ+ деца

Полезно съдържание за родители и роднини на ЛГБТИ+ младежи.

Всички родители искат най-доброто за децата си, но осигуряването на подкрепа невинаги е лесно – особено ако сте родител на дете, което е лесбийка, гей, бисексуален, трансджендър или интерсекс (ЛГБТИ+). В много отношения вашето дете не се различава от своите връстници, но ЛГБТИ+ младежите са изправени пред някои уникални предизвикателства, с които родителите често се чувстват неподготвени да се справят.

В статиите посветени на приемането и разбирането на вашето ЛГБТИ+ дете ще откриете полезни съвети и насоки за навигирането на тези предизвикателства, така че да успеете да бъдете добър съюзник на вашето дете и ЛГБТИ+ общността.

Първи стъпки

Подкрепата и приемането от страна на семейството са от решаващо значение за здравето и благосъстоянието на хората от ЛГБТИ+ общността. Въпреки това, не е необходимо да сте експерт по всички въпроси, свързани с ЛГБТИ+, за да покажете, че ви е грижа.  Няма правилен или грешен начин за изразяване на любов, просто бъдете до детето си и кажете “Тук съм за теб. Обичам те и ще те подкрепям винаги.” Ето и още няколко урока от нас:

Потърси помощ

За нас винаги е било важно всеки да се чувства подкрепен и да намери отговори на въпросите си. Затова знаем, че не винаги можем да се справим сами, именно по тази причина заедно с нашата общност, създадохме подробен списък с психолози, терапевти и психиатри, които освен позитивната си нагласа към ЛГБТИ+ общността, се съгласиха да бъдат съюзници на BraveLab. За да ви изпратим нашия списък със специалисти, молим да се свържете с нас.

Прочетете

Детето ми се разкри като лесбийка, гей, би, + как да реагирам?

Дали детето ми е транс? Какво да правя?

Книга: Смелостта да бъдеш родител

Още полезни ресурси

В частта Ресурси сме събрали полезно съдържание, видео уроци, книги и материали, които ще ви помогнат при разкриването и навигирането в живота като ЛГБТИ+