Запознай се с нас

Група младежи с цел
БрейвЛаб Група

BraveLab

Какво е BraveLab?

BraveLab общностна група на Фондация Билитис насочена към ЛГБТИ+ млади хора на възраст от 14 до 29 години. Тук те могат да се срещат и да обсъждат важни за тях теми, сред които осъзнаване на своята ЛГБТИ+ идентичност, разкриване, взаимоотношения със семейството, проблеми на учебното и работно място, психично здраве, превенция на ХИВ/СПИН и други. BraveLab e инкубатор за изграждането на уверени, можещи и смели млади лидери на ЛГБТИ общността.

Кой може да участва?

В BraveLab могат да се включат ЛГБТИ+ млади хора на възраст между 14 и 29 години, които търсят среда от връстници, с които да говорят по важни за тях теми, да обменят опит и най-важното, да се почувстват част от общност.

Кога и как се провеждат срещите на групата?

По време на епидемиологичната обстановка, срещите на групата се случват два пъти в месеца в хибридна форма – онлайн и на място в общностния център Rainbow Hub.

Фондация Билитис

През 2004 година, няколко хомо- и бисексуални жени сформират неформална група, в която да общуват помежду си, водени от нуждата да бъдат себе си и да изследват разнообразната ЛГБТИ култура. Така се изгражда малка сплотена общност от куиър жени и се ражда Билитис, първата ЛГБТИ организация, водена от жени и фокусираща се върху женските нужди и права. Моника Писанкънева, основателка на организацията, избира името Билитис. Според легендите, Билитис е най-вярната ученичка на Сафо от остров Лесбос, която е продължила делото на легендарната поетеса, възпяваща любовта между жени.

През годините разширихме обхвата на дейностите си и успяхме да изградим многообразен и отдаден екип. Гордеем се, че от 2009 година сме част от организаторите на София Прайд, както и че заедно с нашите партньори управляваме единствения общностен ЛГБТИ център в България – Rainbow Hub. С всички наши дейности се стремим да развиваме активна и обединена ЛГБТИ общност и вярваме, че заедно можем да изградим по-приемаща и безопасна среда за всички хора в България.

Стани част от BraveLab

Включи се в група за взаимопомощ и подкрепа на ЛГБТИ младежи на възраст между 14 и 29 години.