Ресурси за ЛГБТИ+ младежи

Полезно съдържание за ЛГБТИ+ младежи и хора, на които им предстои разкриване.

Въпреки че в днешното общество има много повече открити лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър младежи, повечето от нас все още растат в свят, в който да си хетеросексуален и цисджендър се смята за единственото нормално.

Независимо дали става дума за член на семейството, който ни пита настойчиво дали имаме гадже, дали харесаме някого от училище или работа, хората често правят предположения, според които трябва да изглеждате, да се държите и чувствате по определен начин.

Винаги помнете

Много от нас са чували хората да говорят за разкриването и ЛГБТИ+ хората по осъдителен или дори агресивен начин. Нормално е това да ни плаши да се разкрием пред семейство и приятели. Всички ние искаме да намерим най-правилния и лек начин да минем през този процес, но истината е, че че няма един-единствен начин да се разкриеш или да бъдеш “out”. Може да има определени хора в живота ни с с които искаме да споделим сексуалната си ориентация и/или половата идентичност, а може да има и други с които знаем, че не се чувстваме комфортно или безопасно да споделяме. Това е повече от нормално.

Потърси помощ

За нас винаги е било важно всеки да се чувства подкрепен и да намери отговори на въпросите си. Затова знаем, че не винаги можем да се справим сами, именно по тази причина заедно с нашата общност, създадохме подробен списък с психолози, терапевти и психиатри, които освен позитивната си нагласа към ЛГБТИ+ общността, се съгласиха да бъдат съюзници на BraveLab. За да ви изпратим нашия списък със специалисти, молим да се свържете с нас.

Прочетете

Какво се случва с мен?

Как да се разкрия?

Къде да намеря ЛГБТИ+ общност и приятели?

Лични истории: Моето разкриване

Още полезни ресурси

В частта Ресурси сме събрали полезно съдържание, видео уроци, книги и материали, които ще ви помогнат при разкриването и навигирането в живота като ЛГБТИ+